shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00лв.
View Cart Check Out

Зала на славата Юнак 2017г.

Зала на славата Юнак 2017г.

КБС Юнак използва 25-ата си годишнина, за да приеме нови членове в „Залата на славата“ на отбора. На церемония, съпътстваща празненствата по случай четвърт вековния рожден ден, Юнашката „Зала на славата“ прие нови три члена. След гласуване на комисия, предвождана от създателя на клуба и негов почетен президент Георги Димитров, имената на Александър Василев, Иван Златев и Явор Янакиев, се записаха в историята на клуба със златни букви.

Александър Василев:


Александър Василев е един от универсалните играчи, от златното поколение на КБС Юнак от края на 90-те години. Кечър, трети бейзмен или на втора база, Сашо показва умения и желание да помага на отбора, превръщайки се в един от най-сърцатите играчи на Юнак. И така, до началото на Новото хилядолетие, когато заминава да живее и работи в САЩ, но продължава да пази юнашкия дух и подкрепя отбора.

 

Иван Златев:

Иван Златев (на снимката в дясно, заедно с президента на КБС Юнак Ангел Марчев, при получаването на наградата) е един от учредителите на КБС Юнак, дългогодишен състезател и треньор на детския отбор. Приемането му в „Залата на славата“ е естествен и заслужен завършек на кариерата му като състезател. Златев сподели: „Благодаря за изненадата. Наистина за мен е вълнуващо да го получа като признание.”, а благодарности от Юнашката общност изрази Ангел Марчев: “Признанието ти е напълно заслужено, аз благодаря от името на всички Юнаци”.

 

Явор Янакиев:

Явор Янакиев (на снимката при получаването на наградата) е дългогодишен първи бейзмен на КБС Юнак, както Златев и Василев, част от златното поколение на отбора през 90-те години, завоювало Купа „София“ три поредни години; сребърни медали от НШ по бейзбол за мъже през 1999г.; Трето място на Европейския Турнир за КНК по Бейзбол /Нагиканиджа, Унгария/ през 1999г. и много други.

 

По този начин, „Залата на славата“ на КБС Юнак достигна 9 члена, след като вече в нея присъстваха: Георги Димитров (2002г.), Димчо Димов (2002г.), Иван Танев (2006г.), Пенчо Василев (2012г.), Георги Куртев (2012г.) и Емил Куртев (2012г.).