shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00лв.
View Cart Check Out

За клуба

Клуб по Бейзбол и Софтбол “Юнак” е регистриран през 1992 г. в София от четиринадесет учредители:

 1. Георги Димитров Димитров
 2. Пенчо Александров Василев
 3. Георги Александров Куртев
 4. Емил Александров Куртев
 5. Александър Василев Василев
 6. Иван Веселинов Танев
 7. Георги Божидаров Найденов
 8. Руслан Райчев Тасков
 9. Орлин Деянов Цветанов
 10. Георги Николов Трайков
 11. Димчо Йорданов Димов
 12. Станислав Александров Станиславов
 13. Симеон Симеонов Тодоров
 14. Румен Димитров Димитров

Основна роля в основаването и организирането на Клуба има сегашният почетен председател Георги Димитров. Който е и единият от положилите основа на бейзбола в България.

 Въпреки че КБС “Юнак” се състезава от 1990 година в националния шампионат по бейзбол, клубът е регистриран през 1992 година. На учредяването на клуба за пръв път се приема устав и се избира УС. Учредителите  измислят име на клуба и решават то да бъде “Юнак”. Така на шапките и фланелките на всички момичета и момчета от клуба се появява най-българската буква и най-българското име. Изработка на уникалния дизайн на логото е благодарение на Руслан Тасков.

Към момента клуба има над двадесет състезатели, активно участващи в организационните и тренировъчни процеси на клуба. От създаването си, КБС Юнак е неизменен участник в мъжкия шампионат по бейзбол. През годините, основна цел и насока в идеологията на клуба, е развитието на детско-юношеска школа.

Освен отворен към света и всичко ново, КБС “Юнак” винаги е бил прозрачен и открит към своите членове. Клубът винаги е ценял хората и е действал като една добре смазана машина. Всяка година се провежда общо събрание на членовете на клуба, на което управителният съвет прави отчет на дейността си през изминалата година и се раздават награди на най-изявилите се състезатели на клуба.