shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00лв.
View Cart Check Out

Клуб по бейзбол и софтбол „Юнак“ партнира по организирането на СПОРТЕН ХАКАТОН НА 10-11 МАРТ 2018 г.

Клуб по бейзбол и софтбол  „Юнак“ партнира по организирането на

СПОРТЕН ХАКАТОН НА 10-11 МАРТ 2018 г.

Регистрацията и темите за проекти за най-предизвикателното състезание за технологии в спорта са отворени!

 “Разработете идея/прототип на софтуерно решение за измерване на спортни движения (скорост, височина, разстояние и др.) и визуализирането им по творчески начин”, “Проектирайте прототип на говорещ робот, който да дава препоръки/или да коментира играчи роботи да спазват правилата, в случай на грешки. Всички видове спортове са приложими – човешки и изкуствени. Можете да използвате всякакви подходи и инструменти  (Arduino, др.).”, „Предложете хардуерен проект за спортни аксесоари, като например лента за ръка/глава, чрез който да се измерва скоростта на бегача в реално време“, това са част от 18-те теми за разработване на иновативни проекти за спорт и технологии на първото в България иновативното състезание за технологии в спорта – Спортни Хакатони България, което ще се проведе на 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“. Инициативата се подкрепя в партньорство на Министерството на младежта и спорта и повече от двайсет организации партньори.

Няма възрастово ограничение за участие. Няма такси.

Могат да участват софтуерни инженери, спортисти, професионалисти, програмисти, дизайнери и всички, за които спорта, спортните технологии и иновации са предизвикателство. В рамките на 48 часа на 10-11 Март 2018 г. екипите ще разработват технологични решения по зададените теми от 6-те категории – Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия.

Проектите могат да бъдат са на концептуално/идейно ниво, прототип или завършено решение!  В екип могат да участват до 4 човека.

В рамките на спортния хакатон ще се проведе и първата Sports Tech конференция, на която ще бъдат споделени най-добри практики и иновации в спорта и технологиите, които подпомагат прогреса на спортистите и управлението. Сред поканените лектори са Кирил Николов – Дизела,  планински бегач, ултрамаратонец и спортен ориентировач, Мартин Куванджиев – софтуерен инженер и програмист, многократен победител на хакатон състезания, и на състезанието Space Challenge на НАСА, разработил с екипа си фитнес уред за в Космоса, Боян Петров – алпинист, зоолог и еколог, който има изкачени 10 върха над 8000 метра, а общо 19 над 5000 м, Илиян Лазаров е главен организатор на ежемесечните планински състезания Trail Series, създател на платформата Run BG, Константин Жлебинков, един от разработчиците на TAO-Wellness, иновативен продукт концепция за едновременно управление на софтуер и упражняване на тялото, български продукт, който намира успешна пазарна реализация в САЩ. Димитър Василев ще представи лекция „Имат ли място технологиите при вдигането на тежести?“.

Критериите за оценка проекти са публикувани, а журито, което ще оценява проектите ще бъде обявено само след седмица! Победителите ги очакват страхотни награди изненади! Наградите са в 4 категории: Спортни Технологии; Екип “Предизвикай”, Спортни Иноватори и най-голямата награда е в категория ВИЗИЯ – СПОРТНИ ТЕХНОЛОГИИ.

УЧАСТВАЙТЕ!

Повече информация на сайта http://sports-hackathons.org/bg , FB и страницата в Twitter https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.

За въпроси: info@sports-hackathons.org