shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00лв.
View Cart Check Out

ЮНАК отличи най-добрите за 2018 г.

Изминалият сезон 2018 беше изпълнен с много вълнения, емоции и предизвикателства. По стара традиция ЮНАК отличи и награди своите най-добри играчи в няколко категории.

Най-добър инфийлдър – Александър Христов

Младият шортстоп на Юнак завърши сезона с 22 putout-a, 7 асистенции, 1 дабъл плей и FA .967 за 9 двубоя. Освен с дефанзивната си игра Обиколката, както е по-известен играча, бе сред лидерите и на батинг със своите 10 хита, 5 RBI, 9 откраднати бази и BA .0333. Силното представяне му донесе и повиквателни за националния отбор на България по бейзбол.

Най-добър аутфийлдър – Крум Христов

Ветеранът в отбора на Юнак показа завидно постоянство в ариегарда на отбора като завърши сезона с 12 putout-a, 1 дабъл плей и FA 1.000. Със своето хладнокръвие и опит, Крум вдъхваше увереност на младите си съотборници по време на сезона.

 

Най-добър батер – Денис Димитров

Играещият мениджър на Юнак беше и най-добър на хоума като завърши сезона с 13 хита, 9 RBI, 12 откраднати бази и BA .413. Въпреки съчетаването на мениджърски със състезателни функции, Денис се справи безупречно и повеждаше тима във всеки един двубой, който изигра през сезона.

Най-добър питчер – Венцислав Иванов

Левичарят завърши сезона с 27 IP, K/9: 7.00 и ERA: 1,33. Освен със задълженията си на питчер, Венци беше постоянен и на батинг като завърши с 8 хита, 4 RBI, 6 откраднати бази и BA .348. Талантът от Ловеч показа голяма увереност  и спокойствие на възвишението и отбора очаква още по-добро представяне от него през 2019 г.

Новобранец на годината  – Здравко Благоев

Талантливият тийнейджър завърши сезона с 2 хита, 4 RBI и 5 откраднати бази. Определено бъдещето на Юнак и България, заедно с Теодор Ценов, Здравко показа увереност, дисциплина, самочуствие и енергичност, за която много играчи биха завидяли.

 

Най-полезен играч – Денис Димитров

Националът на България логично бе избран за най-добър през 2018 г. Играчът на Юнак бе лидер в нападение, с добро представяне на възвишението, а с лидерските си качества в дъгаута показа за пореден път, че отборa има един наистина универсален войник.